Kosteusanalysaattori IR-VIS (Halogen)

Kosteusvaakaa, kuiva-ainevaakaa eli kosteusanalysaattoria käytetään kosteuden ja kuiva-aineen pika-analyyseissä, koska menetelmä on perinteistä lämpökaappimenetelmää huomattavasti nopeampi. Nopeus perustuu infrapunavalon (IR) hyvään tunkeutumiskykyyn sekä laitteen rakenteellisista ominaisuuksista johtuvaan, suurempaan haihduttamiskapasiteettiin.
Laite koostuu infrapuna-aallonpituutta tuottavasta lämpösäteilijästä (tavallisimmin IR-lamppu, IR–metalliputkisäteilijä tai halogeeni IR-VIS-lamppu) sekä tarkkuusvaa’asta (0,001g tai 0,0001g) ja mikroprosessoriohjatusta elektroniikasta. Menetelmää kutsutaan termogravimetriseksi mittaukseksi, joka on primäärinen eli suora ja siten myös tarkka mittaustapa.
Laitteen mikroprosessoripohjainen elektroniikka ohjaa lämpötilan säätöä, seuraa näytteen painon alenemisnopeutta sekä laskee tulokset. Nykyaikaiset kosteusvaa’at (kosteusanalysaattorit) lopettavat ajon automaattisesti, kun näytteen paino ei muutu ennalta asetetusta rajasta, eli kun painomuutos on vakioitunut.
Katso myös Termogravimetri (Analyysi- ja mittaus-osiossa).

 

Etsi sivustolta

TUOTEKATEGORIAT