Vuonna 1940 perustettu japanilainen Atago valmistaa korkealaatuisia refraktometrejä. PAL-BX/ACID digitaalinen käsirefraktometrisarja marjojen ja hedelmien sokeripitoisuudelle ja happopitoisuudelle (% Bx / % Acid).
Kun hedelmän ja marjan sokerin ja sitrushapon tasapaino on kohdillaan, on marjan makukin suussa sulava!
Hyvä “suumaku” edellyttää, että suuhun laittamamme hedelmän tai marjan sokerin ja hapon suhde on oltava suuhun juuri oikea, ei siis liian hapan tai liian makea. Sokerin ja hapon ihannetasapainoalue on omansa kullakin marjalla, hedelmällä, tomaatilla jne.. Atagon Brix/Acid mittalaitteiston avulla on mahdollista mittaamalla varmistaa, että tuotteen kypsyys on juuri oikea, että sokeri/hapot ovat oikeassa suhteessa ja siten maku suussa sulavin!
PAL-BX/ACID-refraktometrejä on saatavana seuraaville tuoteryhmille: sitrushedelmät, viinirypäleet (ja viini), tomaatti, mansikka, omena, banaani, mustikka, kiivi, ananas, luumu, päärynät, mango, etikka, olut, maito ja jogurtti.