Laadukkaimpien tuotteiden lisäksi pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme myös parasta palvelua. Toimittamiemme laitteiden ylläpidosta, huolloista sekä korjauksista vastaa maanlaajuisesti toimiva huoltotiimimme .
FINAS-akkreditoitu kalibrointilaboratoriomme (K037) suorittaa kaikkien vaakamerkkien kenttäkalibrointia akkreditoidulla alueella 0 … 60 kg, kattaen OIML-I ja II-luokan mikrovaa’at, puolimikrovaa’at, analyysivaa’at ja tarkkuusvaa’at.
Vaakahuollossa punnuskapasiteettimme yltää 300 kg saakka.
Tarjoamme myös koulutusta vaakojen kalibroinnin alueelta sekä edustamiemme laitteiden käytössä.
Laitehuoltomme noudattaa toiminnassaan ISO 17025 mukaista laatuajattelua.
Vastaamme kaikkien toimittamiemme laitteiden huoltotuesta.
Ennen kuin otat yhteyttä laitehuoltoon, selvitä valmiiksi muutama asia laitteestasi:
Yhteystiedot laitehuoltoomme
Mikään ei voita oma-seurantaa.
Precisan Weight Transfer- ja Channelizer-tiedonsiirto-ohjelmat
Precisan ilmaiset, Precisa-vaaoille optimoidut tiedonsiirto-ohjelmat tulosten siirtämiseksi Precisa-vaa’astasi ja -kosteusanalysaattoristasi suoraan tietokoneelle, mihin tahansa Windows-ohjelmaan (esim. Microsoft Word, Microsoft Excel) tahansa.
– lue lisää: Precisa-WeightTransfer_V_2_1_0_2021-04_fi-esittely
– Lataa Weight Transfer-tiedonsiirto-ohjelma tästä
tai hae selaamalla Precisan sivustolta (https://www.precisa.com/support) sivun alareunasta, alueelta ”Tools, Drivers”, kohta ”WeightTransfer, Interface to Windows:”.
– lue lisää: Precisan_Channelizer-tiedonsiirto-ohjelman_esittely
– Lataa CHANNELIZER-IP-COM -tiedonsiirto-ohjelma tästä linkistä tai hae selaamalla Precisan sivustolta (https://www.precisa.com/support) sivun alareunasta, alueelta ”Tools, Drivers”, kohdan ”Channelizer for IP (Ethernet) and COM (RS232):” alta.
Mitä tehdä kun PC:stäsi puuttuu perinteinen RS232-COM-portti ?
Kalibroijillamme on FINAS-akkreditointipalvelun toteama pätevyys.
Pohjana sopivan kalibrointivälin määrittämisessä toimii apuna esimerkiksi alla oleva, ILAC G24:2007-julkaisusta lainattu lista:
Aikajaksovalinnan tulisi suorittaa henkilö, jolla on kokemusta vastaavista laitteista, mittauksista tai kalibroinneista sekä mielellään tietoa myös muiden laboratorioiden vastaavista käytännöistä.
Kullekin instrumentille tai instrumenttiryhmälle tulisi tehdä realistinen aika-arvio, jona kyseinen laite todennäköisesti pysyy suurimman sallitun virheen sisällä.
osoittaa mitattavan laitteen suorituskyvyn mittaushetkellä vallitsevissa olosuhteissa.
Akkreditoitu kalibrointi sisältää FINAS-akkreditoinnin mukaiset mittaus- ja testaustoimenpiteet (Euramet cg18), joilla laboratoriomme osaava henkilökunta selvittää vaakanne toimintakunnon:
Kalibrointitodistuksessa ilmoitetaan vaa’an näyttämät painolukemat kullakin kuormalla virheineen ja kokonaismittausepävarmuuksineen.
Kalibroinnin yhteydessä saatetaan tehdä joskus myös lyhyen ajan stabiilisuustesti, joka ei akkreditointivaatimuksiin kuuluva mittaus.
Koska vaaka on yksi tärkeimmistä mitta- ja työvälineistä erilaisten prosessien mittaustapahtumissa ja laadun varmistamisissa, on tärkeää huollattaa ja kalibroida vaaka säännöllisin väliajoin. Joskus pienenkin ainesosan heitto saattaa johtaa suuriin tappioihin tai jopa pilata koko tuotantoerän. Laatujärjestelmät edellyttävätkin siksi mittalaitteiden säännönmukaista ylläpitoa ja puolueetonta eli akkreditoitua kalibrointia.
Akkreditoitu kalibrointi tuo toimintaanne jäljitettävyyden, mittauksiinne mittausepävarmuuden suuruusluokan sekä luonnollisesti asiakkaillenne osoituksen yrityksenne pätevästä toiminnasta.
Pelkkä kalibroijan käyttämien massojen jäljitettävyys tai yrityksen laatujärjestelmä eivät vielä takaa toiminnan pätevyyttä! Pätevyys pitää pystyä osoittaamaan, mittaustoiminnassa pätevyyden osoittaa akkreditointi.
Tutustu kalibrointia tilatessa myös palvelun tuottajan parhaaseen mittauskykyyn (CMC, BMC).
Lisätiedot
Järjestämme koulutuksia edustamillemme laitteille. Lisäksi koulutusvalikoimaamme kuuluu Vaakojen kalibrointi ja oma seuranta osana laatujärjestelmää -kurssi, joka on suunnattu punnituksesta sekä sen laadunvarmistuksesta vastaaville henkilöille. Kurssin kesto on noin yksi työpäivä, ja sen sisältö voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Valmiit kurssipaketit sisältävät seuraavat aiheet:
– Miksi kalibroidaan?
– Laadunvalvonta, laatustandardit, laitteisto jne.
– Vaakatyypeistä ja tekniikoista
– Katsaus historiaan, nykypäivään ja vaatimuksiin
– Fysiikan lainalaisuudet ja punnitseminen
– Merkinnät
– Asennuspaikan valinta
– Ympäristön vaikutukset
– Vaaka-asetukset
– Häiriöitä vähentävät tekijät
– Kalibrointivälineet
– Materiaalit, tarkkuusluokat, jäljitettävyys, mittausepävarmuus, ylläpito ja käsittely
– Kalibrointi
– Toimenpiteet, punnusten valinta, työtavan esittely, kirjaamiset, luettavuus, mittausepävarmuus ja minimikuorma
– Kalibroinnin suorittaminen
– Käytännön esimerkkejä laboratoriossa
– Keskustelua ja kysymyksiä päivän ohjelmasta ja opitusta.
Lisätiedot
Lasse Lindgren, tekninen asiantuntija
Puhelin: (09) 8190 5656, 050 4119220
Sähköposti: lasse.lindgren (at) teopal.fi